Janssons frestelste (Lisbet Sörensson)

Ingredients
Llauna anxoves en aigua (79 gr, net: Grebestads -Ansjovis Original-)
8 Patates mitjanes
1 ceba mitjana
Mantega
Pa ratllat
Recepta
S'escalfa el forn a 200 °C. Tallar la ceba no molt petita (uns 2mm x 2mm). Posar-la a fregir-se a foc baix i tapada per 5 minuts. Mestrestant, tallem les patates com 4 llumins junts. En una safata untada de mantega, posem una capa de patates la pebrem. Una capa de ceba i una d'anxoves. Tornem a repetir l'operació (patates, pebre, ceba i anxoves), per finalment cubrir-ho tot amb més patates amb pebre. Les tres capes son a ull però ha de quedar propocional. S'hi afegeix el suc de la llauna. Es ruixa de pa ratllat. S'hi afegeixen uns quants daus de mantega per sobre. Es posa al forn per mitja hora. S'afageix crema de llet sense tirar-la per sobre del pa ratllat (volem que quedi cruixent) fins a què s'arribi a veure (cap a la segona capa). Mitja hora més a 200 °C i... lestos !!